1684481261482 lijn83-arcen-1536x2048
U bevindt zich hier: Home > E-ticket

Koop een e-ticket via Glimble of check in met je betaalpas (OV Pay) en maak het jezelf gemakkelijk (en de buschauffeur)

Regelmatig ontstaat er discussie over de kaartsoorten en tarieven op lijn 83 tussen bijvoorbeeld Gennep en Nijmegen tussen passagier en buschauffeur.
Sinds 1 januari 2018 geldt de regeling dat bij reizen over de grens (concessiegrens halte Milsbeek) van de vervoersgebieden van Arriva en Breng er een kaartje van beide vervoerders nodig is, wat deze reis voor de incidentele reiziger zeer duur maakt, bijvoorbeeld € 11,20  enkele reis Gennep-Nijmegen.
Als men ook nog retour reist dient weer hetzelfde bedrag te worden afgetikt. Zelfs met een dagkaart van Arriva voor het deel Gennep-Milsbeek in beide richtingen blijft het totaalbedrag € 18,50 namelijk een dagkaart Arriva van 8,10 en twee keer een Ritkaart Breng van 5,20 voor het traject Milsbeek-Nijmegen.

Sommige chauffeurs verkopen één kaartje van Breng (5,20) of Arriva (6,00) op dit traject uit coulance of onwetendheid met de regels wat de voornoemde discussie oplevert met chauffeurs die wel het juiste tarief hanteert.

De meeste passagiers reizen natuurlijk met een OV-chipkaart, maar voor degenen die maar af en toe met de bus reizen is een e-ticket via Glimble een goedkoop en snel alternatief want gelijk aan het OV-chipkaarttarief.

Please activate JavaScript in your browser.

» Sitemap