Werkzaamheden Maaslijn tussen 26 april en 5 mei

In de meivakantie werkt ProRail aan de Maaslijn en om treinen van en naar Heerlen. Gedurende de stremmingen biedt Arriva vervangend busvervoer aan.

Van vrijdag 26 april tot en zondag 5 mei legt ProRail de laatste hand aan de nieuwe treinbeveiliging op de noordelijke Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen. Na een uitgebreid testprogramma wordt de oude beveiliging ontkoppeld en de nieuwe beveiliging geactiveerd. Door de beveiliging tijdig te vernieuwen worden onnodige storingen voorkomen en wordt gezorgd voor een betrouwbaar spoor.

Dit zijn de afgesloten trajecten:

– van vrijdag 26 april t/m zondag 28 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Boxmeer;

– op maandag 29 en dinsdag 30 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Venlo;

– van woensdag 1 mei t/m zondag 5 mei rijden er geen treinen tussen Boxmeer en Venlo

Arriva zet stop- en snelbussen in op de verschillende trajecten. Reizigers tussen Nijmegen CS en Nijmegen Heyendaal kunnen ook gebruikmaken van de bussen van het reguliere stadsvervoer (o.a. lijn 9 t/m 13, lijn 15 en lijn 300 van Breng).

De werkzaamheden op de Maaslijn tussen Nijmegen en Boxmeer vinden ook plaats op Koningsdag. Arriva zet op deze dagen extra snel- en stopbussen in. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd van 30 tot 60 minuten. Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming.

Geen fietsen in treinvervangend vervoer!
In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen niet mogelijk. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

De dienstregeling van het vervangende busvervoer is te bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op arriva.nl.