FNV verwacht chaos in Limburg door OV-staking

Op dinsdag 28 mei moet Limburg zich opmaken voor een algemene staking in het openbaar vervoer. Dit liet Marlies Peeters van werknemersvereniging FNV weten in de L1 Nieuwsshow. De kans dat de staking alsnog wordt afgeblazen is vooralsnog nihil volgens Peeters. Er wordt dan ook geadviseerd om een alternatief te zoeken.
De bonden willen bevriezing van de pensioenleeftijd op 66 jaar.  Peeters: “Het moet anders, heel veel mensen halen nu al de eindstreep van hun pensioen niet of nauwelijks. En dan wil de regering de leeftijd nog meer omhoogtrekken. We zijn wat dat betreft weer eens het braafste jongetje van de klas in Europa.”

Volgens de vakbondsvrouw hebben reizigers er begrip voor dat dinsdag geen bussen en treinen rijden in het grootste deel van het land. Een onderzoek in opdracht van EenVandaag bevestigt dat beeld. Daaruit blijkt dat 59 procent van de ondervraagde mensen begrip heeft voor de staking in het openbaar vervoer.

Ook Arriva verwacht dat er minder treinen en bussen rijden in Limburg. Hierdoor kan er geen sluitende dienstregeling worden gegarandeerd.
(Bron:L1)