Geen behoefte aan grensoverschrijdend OV Noord-Limburg

Pogingen om meer openbaar vervoerroutes tussen de gemeenten in de kop van Noord-Limburg en het Duitse achterland te krijgen zijn gestaakt. Er is geen behoefte aan die verbindingen.
De gemeenten Bergen, Gennep, Boxmeer, Goch en Weeze hadden de hoop dat er meer mogelijkheden konden komen. Na overleg met de provincie, vervoerder Arriva en het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg moeten ze concluderen dat dit er niet in zit.

Proef
De bestaande proef met een belbus tussen Gennep, en Goch via Siebengewald wordt nog wel voortgezet, maar wordt met verlies geëxploiteerd. Arriva en de provincie zien ook geen brood in een verbinding van en naar vliegveld Weeze, omdat er geen constante grote stroom aan reizigers is. Bovendien moeten bussen dan heel vroeg starten met rijden.

Trekkers
Ook moeten alle partijen concluderen dat er in het grensgebied geen grote trekkers zijn waar veel reizigers heen gaan. Althans, niet met het openbaar vervoer. Ze pakken dan liever de auto.

Burgemeesters
Dat alles heeft de burgemeesters van de vier gemeenten doen concluderen om hun roep om meer openbaar vervoer dat beide zijden van de grens aandoet te staken. (Bron: De Limburger)