Koop een e-ticket…

en maak het jezelf gemakkelijk (en de buschauffeur)
Regelmatig ontstaat er discussie over de kaartsoorten en tarieven op lijn 83 tussen Gennep en Nijmegen tussen passagier en buschauffeur.
Sinds 1 januari 2018 geldt de regeling dat bij reizen over de grens (concessiegrens halte Milsbeek) van de vervoersgebieden van Arriva en Breng er een kaartje van beide vervoerders nodig is, wat deze reis voor de incidentele reiziger zeer duur maakt, bijvoorbeeld €9,75 enkele reis Gennep-Nijmegen.
Als men ook nog retour reist dient weer hetzelfde bedrag te worden afgetikt. Zelfs met een dagkaart van Arriva voor het deel Gennep-Milsbeek in beide richtingen blijft het totaalbedrag € 16,30.

Sommige chauffeurs verkopen één kaartje van Breng (4,40) of Arriva(4,80) op dit traject uit coulance of onwetendheid met de regels  wat de voornoemde discussie oplevert met chauffeurs die wel het juiste tarief hanteert.

De meeste passagiers reizen natuurlijk met een OV-chipkaart, maar voor diegenen die maar af en toe met de bus reizen is een e-ticket een goedkoop en snel alternatief. Je tikt thuis of op je telefoon je reis in op arriva.nl/eticket en betaalt met ideal of je bankieren-app. Je print de ontvangen bevestiging of laat de e-mail zien aan de chauffeur.
Nog eenvoudiger werkt de Arriva-app (voor Android en Apple).
Een retour kost dan nog maar € 8,74, tel uit je winst!

1 reactie op “Koop een e-ticket…

  1. In België betaal ik €1,50 per uur…
    Retourje Nijmegen zou dus €3,- kosten of een dagkaart €6,-
    De lijn m-card…

Reacties zijn gesloten.