Nieuwe dienstregeling Arriva vanaf 12 december

Op zondag 12 december begint de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg. De nieuwe dienstregeling 2022 bevat verschillende aanpassingen van bus routes. Tevens kan de dienstregeling meebewegen met de behoefte aan vervoer zoals bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door corona. In de ochtendspits worden vanaf 12 december voor een aantal lijnen meer ritten aangeboden. Voor trein verandert en nauwelijks iets.

Wijzigingen bus:
Behalve nieuwe busroutes, moet de reiziger in sommige gevallen ook rekening houden met andere lijnnummers en/of gewijzigde aankomst- of vertrektijden. Arriva adviseert de reiziger om vooraf de site en reisplanners goed te raadplegen.

OV-netwerk en streeklijnen Noord en Midden-Limburg
Door middel van een aantal wijzigingen in bus routes verbetert de verbinding binnen de stedendriehoek Weert-Venlo-Roermond. Zo wordt lijn 372 (Roermond – Panningen) verlengd via Maasbree naar Venlo (via VieCuri en Fontys – Venlo-Zuid). Voorlopig rijdt lijn 372 elk half uur tijdens de spitsuren, daarbuiten één keer per uur.
Lijn 370 ( Venlo – Meijel – Weert) rijdt vanaf 12 december via Blerick Station naar Venlo. Daarmee komt er een aansluiting op de Intercity naar Eindhoven en op de Maaslijn (RS11). Tussen Horst en Venlo start een nieuwe sneldienstregeling voor lijn 686. Deze sneldienst stopt ook bij de Greenport Campus.

Zie volledig overzicht wijzigingen

Wijzigingen trein
De dienstregeling van de Arriva treinen wijzigt per 12 december minimaal. Vanaf 10 januari (na de kerstvakantie) vervallen op de Maaslijn in de daluren 6 retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. (tussen 10:25 en 13:35 uur). Voor de traditioneel drukke periode na de zomervakantie (start studentenseizoen per 5 september 2022) worden de extra dalritten tijdelijk (tot de kerstvakantie) wel weer ingezet. Tijdens de spitsuren blijft voor de Maaslijn in 2022 de kwartierdienst tussen Venray en Nijmegen en v.v. gelden. Bron: Arriva

Gedurende de vakanties – van 27 december 2021 tot en met 7 januari 2022 – rijdt Arriva een aangepaste dienstregeling.