Provincie erkent OV-problemen Noord-Limburg

Het Limburgse provinciebestuur erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg in de richting van Nijmegen.

Het CDA had hierover schriftelijke vragen gesteld, waarin zij erop had gewezen dat de wegen richting Nijmegen na Molenhoek, steeds verder dicht slibben, waardoor de bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen steeds vaker in een file terecht komen.
Volgens het provinciebestuur is vooral in de spits sprake van vertraging. Daarom is binnen de nieuwe dienstregeling al rekening gehouden met voldoende buffertijd voor kleine vertragingen.

Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie ‘naadloos’ aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.
“Hierdoor vormt lijn 84 een goed alternatief voor reizigers die de combinatie van spoor-bus verkiezen boven de busverbinding van lijn 83”, aldus het provinciebestuur.

Tegelijkertijd zit de Maaslijn al aan zijn maximale capaciteit, aldus het provinciebestuur. Dat verandert mogelijk pas wanneer de geplande elektrificatie gereed is, en dat is ook al verschillende malen opgeschoven.

2 reacties op “Provincie erkent OV-problemen Noord-Limburg

  1. “Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie ‘naadloos’ aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.”

    Helaas sluit 84 niet aan op lijn 83 naar (en van) Nieuw Bergen.
    In de vakantiedienstregeling al helemaal niet. Je hebt dan een wachttijd van 55 minuten op busstation Gennep.

    In de normale dienstregeling weigeren de chauffeurs van 83 en 84 ook op elkaar te wachten zodat je je aansluiting ziet wegrijden op het moment dat je aankomt.

    1. Klopt helaae, sinds 9 december wordt lijn 84 Gennep-Boxmeer v.v. gereden door een touringcar van van Dijk. Lijn 83 Nijmegen naar Gennep rijdt dus niet meer door als lijn 84 naar Boxmeer in nieuwe dienstregeling. Wel heeft het zin de chauffeur te waarschuwen dat je met lijn 84 verder wilt reizen. Hij/zij kan nog met lichtsignalen of claxoneren aangeven dat er een overstapper is.

Reacties zijn gesloten.