Arriva kaarten

Overzicht van de meest gebruikte kaartjes en voorwaarden:

Overzicht van alle kaartsoorten en tarieven zie Arriva losse kaartjes en e-tickets

16 reacties op “Arriva kaarten

 1. hallo, mijn zoon gaat na de zomervakantie starten met de vervolgopleiding in Nijmegen.
  Hij moet dan met de bus lijn 83 reizen van Afferden LB naar Nijmegen Heijendaalseweg.
  Wat zijn zijn hiervoor de beste optie mbt een vervoersbewijs.
  Hij zal de meeste tijd niet in de Dal uren reizen en de eerste tijd is wegens corona beperkt aanwezig op school en krijgt dan online les.
  Groet Anouk

  1. Dag Anouk,

   Vanaf 4 retourreizen per week is een abonnement goedkoper, maar omdat je zoon incidenteel gaat reizen is reizen op saldo OV Chipkaart de goedkoopste optie (5,62 enkele reis uitstap Radboud) vanwege de harde concessiegrens te Milsbeek waardoor je een dagkaart voltarief van Arriva moet combineren met een Breng ritkaart die voor een enkele reis al € 4,70 kost.

 2. Beste,
  Ik ben opzoek naar het juiste reisadvies voor vrijdag 19 juli 2019 naar en van de intocht van de vierdaagse. We vertrekken (4 personen) van de Schaafsebosweg Heijen en we willen zo dicht mogelijk bij St Annastaart Nijmegen uitstappen. Voor deze vier passagiers een retourtje. Na de intocht stappen 2 deelnemers van de 4 daagse voor de terugrit in de bus.
  Vragen die rijzen: hoe laat stap ik waar in, wat kost een retourtje, kan ik in de bus pinnen, waar stap ik in Nijmegen uit, hoe laat hebben we waar de laatste aansluiting terug naar Heijen. Ik ben benieuwd wie mij een passend antwoord kan geven. Bij voorbaat mijn dank hiervoor.

  1. Op vrijdag 19 juli rijdt lijn 83 niet naar Nijmegen maar via Mook naar Groesbeek alwaar overgestapt kan worden op de Breng stadslijnen naar Nijmegen, de wachttijd daar is niet langer dan 15 minuten door de hoge frequentie van stadslijnen. Voor de terugreis neemt u lijn 83 uiterlijk om 22.24 uur die dan weer vertrekt vanaf Nijmegen-station omdat de Vierdaagseroute rond 20.00 uur weer wordt vrijgegeven. Voor die tijd weer lijn 5 naar Groesbeek nemen om daar over te stappen.
   Er rijden ook nachtbussen, maar alleen tot Gennep.

   Het beste reist u met een ov-chipkaart of een e-ticket omdat reizen met losse kaartjes op het traject duur is:
   http://www.lijn83.nl/index.php/geldigheid-ritkaarten-milsbeek-nijmegen/

   Op de bus is pinnen tegenwoordig de enige mogelijkheid van betalen.

   Goede reis!
   Johan
   team lijn83.nl

 3. ik zie het verschil tussen dagkaart Limburg en dal dagkaart Limburg niet. wat zie ik over het hooft? de prijs verschilt well 2 Euro!!!

  Kunnen de dagkaarten ok in de bus gekocht worden?

  1. Beste Ernst,
   Het verschil van 2 euro komt doordat je reist in de ochtendspits en bij veel vervoerders is het dan duurder reizen tov de de daluren.
   Beide kaarten kunnen bij de chauffeur gekocht worden, betaling alleen met de pin.

 4. Bus lijn 350 maastricht aachen.
  is niet grens over schrijnend met een ritten kaartje
  Maar bij een dal dagkaart staat hier niets over vermeld.
  ik ga er dus van uit dat die dus wel grens overschrijdend is.

  1. Daldagkaart Bus: enkele reis
   Daldagkaart Bus&Trein: dagretour
   Dagkaart Limburg Bus: dagretour

 5. Ik moet voor cursus 6 vrijdagen vanuit Gennep naar Venlo. Moet daar om 9 uur al zijn en rond. 16.30 uur terug. Wat is de goedkoopste manier ??

  1. Neem aan dat je geen ov-chipkaart hebt? Omdat je in de ochtendspits vertrekt, koop je bij de chauffeur een Dagkaart van € 8,50 cash of pinbetaling waarmee je ’s middags ook mee terug kunt.

 6. Kan ik met een dagkaart met lijn 83 reizen van Bergen naar Malden? Zo nee, hoe dan en wat zijn de kosten?

  1. Volgens de regels niet, maar er zijn collega’s die je een dagkaart zullen verkopen met de mededeling dat je daarmee een retour hebt. Op de terugweg kun je geweigerd worden omdat je geen geldig plaatsbewijs hebt. Vreemde gang van zaken? Ja, maar dat krijg je als Arriva geen duidelijkheid geeft en collega’s naar eigen inzicht, gemoed gaan handelen.
   Mijn tip; gebruik een OV-Chipkaart als je geen gedonder wilt.

 7. Hierboven zie ik in het overzicht dat het dagkaartje Limburg van 6 euro niet geldig is vanaf Milsbeek tot aan Nijmegen. Idd, was dit altijd bij Veolia en hermes het geval. Raadpleging op de Facebook van Arriva werd mij echter gezegd dat ik gewoon met het dagkaartje naar Nijmegen kan reizen. Er is verder geen duidelijkheid te vinden op internet. Ben ik nu met een dode mus blij gemaakt? Kom op Arriva, wees eens duidelijk!

  1. Beste Marcel,
   Zoals eerder ook tussen Veolia en Breng is men het (nog) niet eens over de kaartsoorten en tarieven op het lucratieve traject Milsbeek-Nijmegen. Vandaar dat voorlopig de oude regeling geldt. Dat de informatie van Arriva in sommige gevallen niet actueel of correct is heeft te maken met de gigantische klus als nieuwe concessiehouder, was indertijd met Veolia niet anders.

 8. Dag Olga,

  Laatste mogelijkheid om vanaf halte Heijen Zuid te reizen naar Nijmegen is op zaterdag 23.16 uur (vanaf Gennep Busstation 23.54 uur) en op zondag 23.46 uur. De bussen na 00.00 uur rijden maar tot Gennep, op zaterdag 00.16 uur aankomst 00.23 uur Gennep busstation.

 9. hallo,
  Ik ben op zoek naar een overzicht van de vertrektijden van lijn83 van de halte Heijen Zuid richting Nijmegen.Als ik er eens bij de halte was zach ik dat bussen op Zaterdag en Zondag ook nog na 00:00/1:00 rijden. maar op 9292 & op googlemaps word dat niet getoont. kunt u me misschien verder helpen? Groet, Olga

Reacties zijn gesloten.