Ridderspektakel Kasteeltuinen Arcen 20-22 april

Tijdens de Paasdagen komt de historie van Landgoed Arcen weer tot leven tijdens het Ridderspektakel. Dit evenement staat traditiegetrouw in het teken van wapengekletter en galopperende paarden. Rondom het kasteel en op het toernooiveld vinden er veldslagen, riddersteekspelen en wapendemonstraties plaats. De ridders en hun gevolg wonen in de kampementen en ambachtslieden demonstreren hun kunnen. Het landgoedthema van dit jaar is De verwoesting van het klooster ‘Barbara’s Weerd’.

Op 20 januari 1586 verdedigden 200 Spanjaarden het in 1452 door Franciscanen gestichte klooster aan de Maas tussen Lomm en Arcen, tegen de staatse troepen. Toen men er niet in slaagde het klooster in te nemen werd het complex op vier hoeken in brand gestoken. Slechts 7 Spanjaarden overleefden, zij het zwaar verwond, deze aanval. Het klooster werd nooit herbouwd.
Eeuwenoude ambachten worden gedemonstreerd en de bezoekers kunnen ook actief deelnemen. Op de middeleeuwse markt zijn middeleeuwse lekkernijen en handelswaar te koop. De historische muziekgroepen die live spelen op oude instrumenten, de geur van houtvuren voor de maaltijden van de ridders en de honderden historische figuren die aanwezig zijn zullen zorgen voor een reisje terug in de tijd in Kasteeltuinen Arcen.

OV-bereikbaarheid
Lijn 83 Venlo – Nijmegen, halte Maasstraat/Koestraat
Lees verder op Kasteeltuinen.