Staking openbaar vervoer toegestaan

De werknemers in het streekvervoer mogen maandag en dinsdag gaan staken. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft donderdag besloten de staking niet te verbieden.Dat betekent dat dan nergens regionale treinen en streekbussen rijden. Op de NS treinen na, betekent dit dat in Limburg op maandag en dinsdag geen openbaar vervoer zal zijn.

De werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV) hadden woensdag in kort geding een verbod geëist, omdat de 48-uursactie in hun ogen onrechtmatig is. Maar de rechter gaat daar niet in mee.

De vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen op 30 april en 1 mei in het hele land het streekvervoer en regionale treinvervoer plat te leggen,  om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. Er bestaat nog een kans dat de werkgevers voor 30 april over de brug komen, en dat de acties op het laatste moment worden afgelast.

2 reacties op “Staking openbaar vervoer toegestaan

 1. Stond gisteren half uur voor niks aan de halte Gennep naar Nijmegen.
  Niets aangegeven, wist van niks.
  Gaat er Woensdag wel een Bus ? HEB GEEN VERVOER.

  1. Beste Toos,
   Heel vervelend voor je, maar meestal staat er niets op de bushaltes bij uitval
   of acties. De acties voor een betere CAO zijn op 30 april en 1 mei, daarna gaat iedereen weer aan het werk. Woensdag 2 mei zal er weer in heel Nederland worden gereden door streekvervoerders en regionale treinvervoerders.
   Spoorzoeker.

Reacties zijn gesloten.