Staking OV in Limburg derde dag in, actiebereidheid groot!

Volgens berichtgeving van Arriva, rijden er vrijdag door de staking geen treinen in Limburg. Wel rijden er sporadisch bussen. Er wordt in alle gevallen geen betrouwbare dienstregeling gereden in tijd maar ook in bestemming.  Op de website van Arriva is de laatste stand van zaken te vinden.

Ochtend en middag
In Zuid-Limburg rijden vrijdagochtend geen treinen. Volgens een woordvoerder van Arriva is er ook geen treinverkeer mogelijk op de Maaslijn.Bus
Volgens Arriva rijden buurt- en belbussen wel. Voor alle andere lijnen geldt dat enkele bussen gedurende de dag wel rijden, maar niet in een vaste dienstregeling.

Een groot deel van de chauffeurs van streekbussen en machinisten van regionale treinen heeft sinds woensdag het werk neergelegd. De reden voor de staking is een al langer lopend conflict met de werkgevers over de werkdruk en lonen.

Duidelijkheid
Het is nog niet bekend wanneer de staking voorbij is. Ook is er geen eenduidigheid bij de bonden: de FNV geeft aan dat het weekend doorgestaakt kan  worden, het CNV denkt in het weekend weer te gaan werken.