Staking trein en bus in Limburg ramp voor klant en ondernemer

Het openbaar vervoer van  Arriva gaat wordt zeer waarschijnlijk stilgelegd op 30 april en 1 mei. Dat betekent extra autoverkeer in de Limburgse koopsteden terwijl op 1 mei ook de Duitse en Belgische kooptoerist massaal in de auto stapt.
Vakbonden CNV en FNV gooien volgende week maandag en dinsdag vrijwel zeker het hele streekvervoer in Nederland plat. Dat betekent dat in Limburg niet alleen de bussen, maar ook de Arrivatreinen stil zullen blijven staan.

Reden voor de staking is het vastgelopen cao-overleg vorige week. De bonden gaven de werkgevers nog een week de kans om met een goed voorstel te komen. Het bod van de werkgevers  wordt door de vakbonden als absoluut onvoldoende beschouwd. De bonden eisen onder meer een verlaging van de werkdruk, fatsoenlijke plaspauzes en een loonsverhoging van 3,5 procent.

De gekozen datum kan in de Limburgse koopsteden tot grote problemen leiden. Op 1 mei, Dag van de Arbeid, hebben werknemers in Duitsland en België vrij. Die dag wordt massaal aangegrepen om in Nederland inkopen te doen. Dat leidt normaal gesproken al vaak tot opstoppingen. Als ook busreizigers noodgedwongen met de auto naar de stad moeten, dreigt extra verkeersoverlast.(Bron: L1)

 

2 reacties op “Staking trein en bus in Limburg ramp voor klant en ondernemer

  1. Beste Toos,
    De staking van vandaag en morgen in het OV is ruim van tevoren aangekondigd in kranten en TV-journaals en via sociale media waaronder deze website.

  2. SCHANDALIG , STA VOOR NIETS HALF UUR AAN DE BUS , NIKS AAGEGEVEN.
    GAAT ER VANDAAG EN MORGEN GEEN BUS NAAR NIJMEGEN VANUIT GENNEP.
    HEB GEEN VERVOER !!!
    TOOS HOUBEN VAN OPNBERGEN UIT GENNEP.

Reacties zijn gesloten.